Lähes kaikilla tasoilla tämä viikko on ollut varsinaista vuoristorataa,joka toinen päivä on tuonut iloa & onnea ja joka toinen päivä surua & huolta.Oletettavasti mielentilojen ja tunteiden normaalia suuremman vaihtelun vuoksi ja eräänlaisen stressin purkautumisesta johtuen nyt on sitten nenä tukossa ja se kirottu flunssa tulossa.Eilen oli vesiputous-nuha ja tänään on vaan sellainen tahmainen ja vetämätön olo.

Hyviä asioita tältä viikolta ; ensimmäinen jakso koulussa on ohi ja sain muutamien kurssien arvosanoja ja koetuloksia jo selville. Materiaalioppi meni paljon paremmin kuin odotin, kokeesta tuli H4 vaikka omasta mielestä se meni aivan metsikköön.Tuohon koenumeroon kun lisättiin aikasemmin tehdyn esseen ja yleisen "tuntiaktiivisuuden" perusteella annetut numerot niin sain kurssin arvosanaksi K5!Oon tavattoman tyytyväinen!
Sitten se mulle rakkain aine eli tuotesuunnittelu.Tämän ykköskurssin työnä oli hameen ja siihen liittyvän asukokonaisuuden suunnittelu ja suunnittelukansion teko.Mukana oli oltava esityskuvat,tasokuvat, selostus suunnitteluprosessista ja käyttötarkoituksesta, ja kansiosta piti tulla esille värimaailma,materiaalit ja tunnelma/vaikutteet.Nautin suunnattomasti tuosta hommasta - se oli ihan oikeasti juhlaa!
Ja mitä ilmeisemmin se näkyy myös lopputuloksessa koska sain itsearviointia paremman numeron.
Numero kurssista ja kansiosta jaoteltiin näin :  
läsnäolo ja aktiivisuus
tulostusten (tällä tarkoitetaan piirustuksia ja kuvia) selkeys ja siisteys
ammattipiirrosten luotettavuus
ideointikyky

Sain kaikista osioista K5 ja koko kurssin arvosanaksi tuli myös K5.
Kaikkien työt esiteltiin ja niistä keskusteltiin.Jostain syystä minä olin viimeisenä esittelyvuorossa ja sain opettajalta niin hämmentävää palautetta että nielaisin vahingossa lyijytäytekynäni kumin.En ole kovin hyvä ottamaan kehuja vastaan,etenkään porukassa.En vähättele itseäni mutta en oikein osaa sanoakaan mitään. Opettaja kommentoi mm. seuraavasti: " ammattitason kansio,hyvät ja tarkat piirrokset, raikas värimaailma,selkeä ja herkullinen kokonaisuus " Hänen viimeinen lause nosti mun hiukset pystyyn..
" ...nostit oman rimasi korkealle,tästä eteenpäin odotan aina vain parempaa ja tasokkaampaa -ihan sinne huipulle asti.Mutta ei huolta,kovalla työllä sinne pääsee ja sulla on siihen kaikki valmiudet - joten anna mennä täysillä!"
Enpä muista milloin on tuntunut niin hyvältä kuin tuon kuullessani :)
Joku saattaa pitää tätä kukkoiluna ja itsekehuna - pitäköön ihan rauhassa -itse olen ylpeä itsestäni,olen tehnyt kovasti töitä ja opiskellut ahkerasti ja jo nyt se kantaa hedelmää!Motivaatio kasvaa koko ajan :)

Häihin on 2 viikkoa,onneksi suurimmat ja aikaa vievät asiat on jo melkein hoidettu.Jäljellä on sellaista näpertelyä ja hiomista jotka voin tehdä kotona aina kun on aikaa (ja energiaa...).Ylikriittisenä ihmisenä tiedän että itse juhlissa hiljakseen itsekseni jupisen "että tuon ja tuon olisi voinut tehdä paremmin tai toisella tavalla" ,"jos tuon olisi tehnyt niin ja näin niin se olisi paremman näköinen" jne.Stupid,I know mutta sellainen minä olen.

Sitten ne surulliset asiat;
Kauhajoen tapahtumat vetivät hiljaiseksi.Ja myös vihaiseksi.Kiukkuni meidän nykyistä yhteiskuntaa kohtaa oli aika musertavaa.Välinpitämättömyys ihmisten hyvinvoinnista,oman edun tavoittelu ja rahan ahneus ovat mielestäni suuri osasyy tapahtumiin.Oksetus kurkussa jo odotan tulevien vaalien kauniita puheita ja lupauksia joita ei taaskaan täytetä.Sitkeästi äänestän vaaleissa ja vuosi vuodelta petyn.Siitä huolimatta en anna periksi,en voi ainakaan syyyttää itseäni ettenkö yrittäisi.Juu juu,sädekehän kiillotusta -mutta yritän tehdä oman osani.
Kuinka huonovointiseksi ja sairaaksi tämän kansan täytyy tulla ennen kuin jotain saadaan aikaiseksi?Onko kansanedustajien palkkojen korotus todellakin tärkeämpää kuin ihmisten mielenterveyden hoitaminen? 
Surua ja huolta on tämän päivän lasten takia - toivon että ajat & asenteet muuttuvat pikaisesti jotta heillä on mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen. 

Jotta loppuun ei jäisi harmaa sävy - tämän syksyn ruska (täällä etelässäkin) on ollut henkeäsalpaava!
Vaahterat näyttää olevan kuin tulessa ja pihlajat & villiviinit ovat punaisempia kuin koskaan.Meinasin jäädä auton alle muutama päivä sitten kun jäin töllöttelemään vaahterakujaa joka loimusi auringonpaisteessa.Anteeksi kyseiselle autoilijalle,tarkoitus ei ollut aiheuttaa vaaraa liikenteessä mutta näky oli niin upea että ympäröivä maailma kaikkosi kokonaan :)

Lämpöä,hyvää mieltä ja aurinkoa kaikille!!